Mihai Ghimpu rămîne preşedinte interimar al Republicii Moldova!

ddddCurtea Constituţională a oferit aviz pozitiv în acest sens! Potrivit magistraţilor, Ghimpu deţine legal din 11 septembrie, interimatul funcţiei de şef al statului! Decizia Curţii este irevocabilă!

Curtea Constituţională a examinat astăzi circumastanţele care justifică asigurarea interimatului funcţiei de preşedinte al ţării! Astfel, după mai multe expuneri, magistraţii Curţii Constituţionale s-au retras pentru deliberări! Acestea au durat mai mult de o oră! În final Curtea a decis:  “Se constată că circumstanţa care justifică interimatul este vacantă funcţiei, survenite ca urmare a demisiei şefului statului.”

Astfel, speakerul parlamentului, Mihai Ghimpu va exercita interimatul funcţiei  de şef de stat pînă la desemnarea noului preşedinte. Totuşi reprezentantul PCRM, Sergiu Sîrbu, a declarat că nu este clar din ce moment Ghimpu este considerat preşedinte în exerciţiu: de la decizia Parlamentului sau începînd cu ziua de astăzi! În acest sens Partidul Comuniştilor va insista şi în continuare asupra sesizării depuse la Curtea Constituţională anterior!
Reamintim că şeful legislativului, Mihai Ghimpu, a fost ales în funcţia de preşedinte interimar al ţării, printr-o hotărîre a parlamentului, după ce funcţia de şef de stat a fost declarată vacantă.

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s