Ne pregătim de o nouă Mare Adunare Naţională!

27-august-1989_04_sÎn aceeaşi zi, la aceeaşi ora, în acelaşi loc! După 20 de ani de la prima Mare Adunare Naţională va fi organizată o altă Mare Adunare Naţională! Propunerea vine din partea foştilor deputaţi din primul parlament! Aceştia spun că situaţia politică în care se află Republica Moldova este una instabila şi necesită a fi îndreptată pe calea democraţiei!
Membrii Asociaţiei Obşteşti “Parlamentul-90” propun convocarea unei Mari Adunări Naţionale pentru a contribui la stabilizarea cliamtului social-politic din Republica Moldova! Aceasta ar urma să aibă loc la 29 august 2009, la aceeaşi oră – 11:00 şi în acelaşi loc – Piaţa Marii Adunări Naţionale. Preşedintele Asociaţiei, Pantelei Sandulache a spus că: „Nu contează cine şi cîţi se vor delega, noi vom organiza această adunare, deoarece este o decizie unanimă aprobată ieri, 28 aprilie. Suntem conştienţi de faptul că nu vom fi aplaudaţi de conducerea ţării. Noi am trecut prin timpuri mult mai grele şi am rezistat. Dacă nu rezistam, astăzi statul nostru nu se mai numea Republica Moldova!” Foştii deputaţi sunt de părere că „desfăşurarea unui for naţional de asemenea anvergură va contribui la elaborarea unei soluţii pentru a readuce statul şi societatea pe făgaşul democraţiei şi consensului naţional”.
a1Deputaţii din primul parlament au emis o declaraţie în care este prezentată situaţia politică a Republicii Moldova de după alegerile din 5 aprilie! În opinia acestora chiar şi încercările Uniunii Europene şi a Consiliului Europei de a impune principiile statului de drept în ţara noastră au eşuat! Asociaţia “Parlamentul 90” propune partidelor politice parlamentare, societăţii civile şi instituţiilor media ca în termen de 10 zile să numească reprezentanţii lor pentru constituirea Comitetului de organizare a Marii Adnunări Naţionale! Rezultatele constituirii Comitetului de organizare vor fi făcute publice peste 2-3 săptămîni, au mai spus reprezentanţii Asociaţiei „Parlamentul-90”. Respectiva organizaţie a fost fondată în anul 2000 şi numără peste 100 de membri!
Amintim că Marea Adunare Naţională este un eveniment istoric, care a fost organizată la 27 August 1989 şi a marcat procesul de eliberare naţională. Ulterior, la 30 August 1989, alfabetul latin a luat locul celui chirilic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s