Protestul de ieri s-a transformat într-un adevărat război!

Mii de tineri continuă să protesteze şi astăzi  în Piaţa Marii Adunări Naţionale! Reamintim că acţiunile de protest  au început luni seara. Între 15 şi 20 de mii tineri au protestat împotriva comuniştilor şi fraudării alegerilor, cerînd repetarea votului. Ei au purtat lumînări aprinse în semn de doliu pentru viitorul Moldovei. Lumînări aprinse au fost depuse pe scările Guvernului, în jurul monumentul lui Ştefan cel Mare, dar şi pe carosabil, pe întreaga lungime a traseului pe care s-a deplasat coloana de protestatari.
Însă protestatarii nu s-au mulţumit cu atît! Aceştia şi-au dat întîlnire marţi, 7 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au venit sa scandeze lozinci anticomuniste!  Apoi manifestanţii s-au îndreptat spre Preşedinţie şi Parlamentul Republicii Moldova! Ajunşui la faţa locului, tinerii înfuriaţi pe regiumul comunist din Republica Moldova, au început să devasteze clădirile respective! După cîteva minute de protest, din partea manifestanţilor au început a zbura pietre, care se loveau de scuturile poliţiştilor. În scurt timp oamenii legii au cedat şi mulţimea s-a avîntat spre Preşedinţie şi Parlament, unde stăteau cîteva rânduri de poliţişti cu scuturi. Însă pietrele, scoase din caldarîm au zdrobit şi acest scut, au spart geamurile Preşedinţiei şi Parlamentului.  După care, moldoveanul ingenios, a dat foc Parlamentului! Însă pompierii se pare că  intervinit să stingă focul abia pe la ora 23.00.

Mai jos urmăriţi un reportaj fotografic de la acţiunile de protest de ieri:

36

39

40

37

38

42

41

43

33

35

34

Anunțuri

1 comentariu

 1. Antiteze
  de Radu GYR

  N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi; Zambesc numai acei care suspina. De n-ai fi ras, n-ai fi stiut sa gemi De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.

  Si daca singur rana nu-ti legai, Cu mana ta n-ai unge rani straine N-ai jindui dupa un colt de rai, De n-ai purta un ciob de iad in tine.

  Nu te ridici spre slavi pana nu cazi Cu fruntea grea in pulberea amara. Si daca-nvii in zambetul de azi E c-ai murit in lacrima de-aseara.

  +++

  CANTEC DE LUPTA
  de Radu GYR

  Nu dor nici luptele pierdute, nici ranile din piept nu dor, cum dor acele brate slute care sa lupte nu mai vor.

  Cat timp in piept inima-ti canta ce-nseamna-n lupta-un brat rapus? Ce-ti pasa-n praf de-o spada franta cand te ridici c-un steag mai sus?

  Infrant nu esti atunci cand sangeri, si nici cand ochii-n lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis.

  +++

  RIDICA-TE GHEORGHE, RIDICA-TE IOANE
  de Radu GYR

  Nu pentru-o lopata de rumena paine, nu pentru patule, nu pentru pogoane, ci pentru vazduhul tau liber de maine, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

  Pentru sangele neamului tau curs prin santuri, pentru cantecul tau tintuit in piroane, pentru lacrima soarelui tau pus in lanturi, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

  Nu pentru mania scrasnita-n masele, ci ca sa aduni chiuind pe tapsane o claie de zari şi-o caciula de stele, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

  Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi si-n ea sa te-afunzi ca un cer in bulboane si zarzarii ei peste tine sa-i scuturi, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Si ca sa pui tot sarutul fierbinte pe praguri, pe prispe, pe usi, pe icoane, pe toate ce slobode-ti ies inainte, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

  Ridica-te, Gheorghe, pe lanturi, pe funii! Ridica-te, Ioane, pe sfinte ciolane! Si sus, spre lumina din urm’-a furtunii, ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

  +++

  CANTECUL PAMANTULUI
  de Nichifor Crainic

  Pamantule rodnic, pamantule sfant, tu care mi-esti leagan, camin si mormant, ridica spre focul aceleasi stele credintele tale, credintele mele.

  Evlavie tie, pamantule bun! in sanul tau doarme trecutul strabun pastrand, pietre scumpe din vremile-acele, comorile tale, comorile mele.

  Cand gemi sub copite de cal framantat, de graniti dusmane adanc sfasiat, se sbat in furtuna maniilor grele durerile tale, durerile mele.

  Involbura-n mine viteze puteri! iar cand voiu fi vrednic tarana sa-mi ceri, pe groapa-mi uitata sa cresti viorele: iubirile tale, iubirile mele.

  Din clocotul inimii stinse sa-mi faci umbroasele coroane de falcini copaci,- Prin mandrele varfuri sa urci catre stele nadejdile tale, nadejdile mele.

  Faceti voi sa circule aceste versuri. Eu am incercat sa le pun pe mai multe bloguri dar deseori am intampinat erori. Adevarata forta care va poate ajuta e cea spirituala, mai ales cei care au mai infruntat comunismul in inchisori, acum ani. LOR ar trebui sa va rugati in primul rand. Daca faceti o revolutie doar ca sa schimbati comunismul cu alt sistem totalitar, n-ati facut nimic. Scapati de comunism nu pentru a avea 50$ in plus la salar ci pentru a fi liber, a gandi liber, a te misca liber. PENTRU LIBERTAT, cum zice si Radu GYR.

  FACETI SA CIRCULE ACESTE VERSURI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s