PCRM, PLDM şi PL vor face parte din viitorul Parlament!

Trei partide politice vor accede, cu siguranţă, în viitorul Parlament! Este vorba despre – PCRM , PLDM, şi PL. Alianţa Moldova Noastră este la limita pragului electoral cu 5,4%. Nicio altă formaţiune nu mai are şanse să faca parte din viitorul Legislativ. Acestea sunt principalele rezultate ale Barometrului de Opinie Publică, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru parlamentul Republicii Moldova 36,2 la suta dintre respondenţi ar vota pentru PCRM, următoarele partide care ar putea depăşi pragul electoral sunt: PLDM – cu 8,3% şi PL – cu 8,2%. AMN se află la limită cu 5,4 la sută.31
Sondajul arată că celelate formaţiuni nu au şanse să acceadă în viitorul legislativ. Aproape un sfert dintre alegătorii care au anunţat că vor participa la alegeri nu ştiu încă pentru cine îşi vor da votul.

2Totodată dintre personalităţile politice cu cea mai mare încredere continuă să se bucure Vladimir Voronin cu 48%, urmat de premierul Zinaida Greceanîi cu 43%, Marian Lupu – 36% şi primarul capitalei Dorin Chirtoacă cu 32 la sută.

1

Analiza pe vîrstă şi statut social al participanţilor la sondaj arată că în preşedintele statului au cea mai mare încredere bătrînii de la sate cu un nivel scăzut de educaţie. Iar liderii partidelor de opoziţie se bucură de încrederea populaţiei tinere din mediul urban, cu un nivel de educaţie mediu sau înalt. Studiul a fost efectuat în perioada 28 februarie -14 martie pe un eşantion de 1197 de persoane. Marja de eroare este de aproximativ +/- 3 la sută!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s