Conflictul transnistrean trebuie soluţionat în formatul 5+2!

tb_240_321489_0805_sNegocierile privind solutionarea conflictului transnistrean trebuie să aibă loc în formatul 5+2! Astfel, consideră reprezentatnul preşedintelui în exerciţiu al OSCE, care timp o săptămînă a avut discuţii cu autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol.
Pe parcursul întregii săptămîni reprezentatnul preşedintelui în exerciţiu al OSCE în domeniul conflictelor prelungite a purtat o serie de tratative cu reprezentanţii Guvernului de la Chişinău şi cu administraţia transnistreană! La final s-a ajuns la concluzia că părţile trebuie să coopereze, iar viaţa cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului să fie îmbunătăţită!
“Împreună cu misiunea OSCE în Moldova, preşedinţia elenă va colabora cu ambele părţi în vederea atingerii unei reglementări reale: o reglementare, negociată în mod liber şi paşnic, care să confirme suveranitatea şi integritatea teritorială a Republcii Moldova şi care să cîştige susţinerea transnistrenilor, garantîndu-le o autonomie reală, respectată în modul cuvenit şi cu dreptrui reale”, a precizat reprezentatnul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE în domeniul conflictelor prelungite, Charalampos Christopoulos.
De asemenea, oficialul a avut întrevederi cu preşedintele Comisie Electorale Centrale şi cu reprezentanţii partidelor politice şi societăţii civile. Statul elen şi-a exprimat dorinţa de a ajuta Republica Moldova să treaca cu brio testul alegerilor parlamentare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s