Vom îngheţa da sau ba?


gaz1Aceasta este întrebarea la ordinea de zi a fiecărui cetăţean al Republicii Moldova. Ieri, chiar de Crăciun moldovenii au primit un dar de neuitat şi de… îngheţat! Livrările de gaze pe teritoriul ţării noastre au fost întrerupte în urma sistării de către Rusia a tranzitării gazului pe teritoriul Ucrainei. Astfel, Republica Moldova are rezerve de gaze pentru 2 zile şi de păcură pentru 10 — 12 zile. Iar în acest sens, premierul Zinaida Greceanîi a facut un apel către consumatorii moldoveni să facă economii. În acelaşi timp, au fost elaborate grafice şi strategii de economisire a gazelor naturale.

Astăzi, 8 ianuarie, au avut loc negocierile cu privire la deblocarea situaţiei „crizei gazului” dintre Naftogaz Ucraina şi partea rusă. În urma acestor audieri Ucraina este gata să asigure tranzitul gazelor ruse destinate Europei în volum complet. Reprezentantul Naftogaz, Oleg Dubina a indicat că, la negocierile avute la Moscova în cursul nopţii de miercuri spre joi cu şeful Gazprom, Alexei Miller, el a cerut părţii ruse reluarea completă a livrărilor de gaz.

Potrivit oficialilor de la Bruxelles, livrarea de gaze către Europa ar putea fi reluată vineri seară. Nu ne rămîne decît să aşteptăm şi să sperăm că nu vom îngheţa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s